Sol & strand

Windy Beach - Rhodos by 
Den vestlige strand i Rhodos by, også kendt som Windy Beach, er en 800 meter lang grusstrand. Stranden er ikke lavvandet, men her er heller ikke specielt dybt. Undervandsstrøm kan forekomme, når det blæser meget. Restauranter, barer og caféer findes ved hovedvejen oven for stranden ca. 50 meter oppe. 

Elli Beach - Rhodos by 
Elli Beach er en 500 meter lang grusstrand, som er lavvandet. Undervandsstrøm forekommer sjældent. Restauranter, barer og caféer findes ved hovedvejen oven for stranden ca. 50 meter oppe. Desuden sælges der ofte drikkevarer og frugt direkte på stranden. Begrænset udbud af vandsportsaktiviteter. Der findes et større udbud af dette i Ixia ved vestkysten. 

Ixia 
Stenstrand beliggende mellem Kritika og Trianda. Her er der ofte undervandsstrøm og bølger, og det blæser ofte. Ikke specielt børnevenligt, da her ikke er lavvandet. Her finder du vandsportsaktiviteter såsom windsurfing, jetski, vandski og bananbåd. Priserne varierer. 

Triandabugten 
Triandabugten finder du på vestkysten uden for byerne Ixia og Ialyssos. Her blæser der ofte en frisk vind, og stedet er populært til windsurfing. 

Kallithea Springs
Den populære strand i Kallithea består mest af klipper og små strækninger med strand. Liggestole er placeret på klipperne, og her er også stiger, som gør, at man let kan komme ned i vandet. 

Oasis, Thassos, Skt. Nicolas
Disse tre klippestrande ligger mellem Kallithea og Faliraki. Hvis du kommer fra Kallithea og kører i retning mod Faliraki, ser du ca. 2 kilometer efter Sunwing Kallithea Beach et skilt på venstre side, hvorpå der står navnene på de tre strande. Det er lige efter Kallithea Springs. Her er liggestolene placeret på klipperne, og der er en taverna på hver strand. 

Faliraki 
Lang, herlig sandstrand, som både er lavvandet og badevenlig, da her generelt hverken er undervandsstrøm eller bølger. Derimod findes her masser af vandsportsaktiviteter. Over for hotel Esperides ligger der et stort vandland med rutsjebaner, caféer, restauranter og butikker. 

Afandou 
Ligger syd for Falirakistranden og er betydeligt roligere. Stranden er 6 kilometer lang, så hvis man vil være i fred, kan man nemt finde et stykke, hvor der ikke er så mange mennesker. Stranden er god til snorkling, da den består af småsten. Da her ikke er noget sand, der hvirvler rundt, er vandet helt klart. 

Anthony Quinn
En lille strand, som er god at snorkle ved. I dette område blev store dele af filmen Navarones Kanoner indspillet. 

Tsambika 
Fin strand på østkysten ca. 30 kilometer fra Rhodos by. Lavvandet og uden hverken strøm eller bølger. Der er en to kilometers spadseretur hertil fra der, hvor lokalbussen stopper. 

Golden Beach 
Denne strand skal man anstrenge sig lidt for at finde. Til gengæld er den fantastisk og stort set kun kendt blandt grækerne. Kør i retning mod Haraki syd for Afandou. 500 meter inden Haraki drejer du fra og følger en uasfalteret vej i retning mod Golden Beach. Til sidst når du frem til denne fantastiske strand dækket af finkornet, gyldent sand. 

Haraki/Agathi 
Et paradis for dig, der ønsker fred og ro! Haraki/Agathi ligger 37 kilometer fra Rhodos by. Mindre serveringssteder hvor der serveres små mezeretter. 

Lindos 
Neden for Lindos ligger der en bugt med to herlige sandstrande. Bag bjerget findes der en anden og delvist beskyttet bugt, hvor der også er gode bademuligheder. 

Pefkos 
I Pefkos kan du vælge mellem en langstrakt sandstrand og små charmerende badebugter. 

Kiotari 
Stenstrand, som strækker sig i sydlig retning fra Kiotari. Her finder du mest ro og fred af alle strande i højsæsonen, da turismen ikke er specielt udbredt i området. Det betyder også, at du ikke kan regne med at finde liggestole eller tavernaer i nærheden.

Prassonissi 
Ligger på øens sydspids - et paradis for windsurfere. Mulighed for at campere. Her kan man virkelig se den store forskel mellem ebbe og flod.